CV Jan Scheerer

Jan Scheerer (født i Tyskland) begyndte sin musikalske uddannelse efter studier i filosofi og fysik på ”Staatliche Hochschule für Musik” i Karlsruhe med hovedfagene kordirektion, orkesterdirektion og musikteori. I 2002 flyttede han til København for at fortsætte sine studier i solistklassen hos prof. Dan-Olof Stenlund. Han afsluttede kordirektionsstudiet med en debutkoncert i februar 2007, samtidig med at han i august 2004 blev optaget i orkesterdirektionsklassen hos prof. Giancarlo Andretta, som han afsluttede med en diplomkoncert juni 2009. Masterclasser og kurser ved kendte lærer som bl.a. Eric Ericson, Morten Schuldt-Jensen, Uwe Gronostay,Cecilia Rydinger-Alin, Hartmut Haenchen, Frieder Bernius, Jorma Panula mv. supplerer hans uddannelse.
Jan Scheerer har dirigeret og arbejdet med store og mindre ensembler og var (som en af ti verden over) aktiv deltager i ”Eric Ericson International Master Class on Choral and Orchestral Conducting” i Lund, hvor han bl.a. arbejdede med Eric Ericsons Kammarkör sammen med Eric Ericson og Cecilia Rydinger-Ahlin.
På Det Kongelige Teater i København har han været engageret som assisterende dirigent. I sommeren 2008 forestod han korindstuderingen af Benjamin Brittens ”War Requiem”, som blev transmitteret live i DR. I efteråret 2009 var han for to produktioner ansat som korsyngemester hos Göteborgs Symfonikerne, hvor han indstuderede Mahlers III. symfoni for Sir Simon Rattle og Brahms: Ein deutsches Requiem for Christian Zacharias. I oktober 2012 og i oktober 2013 var han kunstnerisk leder for efterårsprojekterne af ”Landesjugendchor Baden-Württemberg”.
Fra sommeren 2008 til 2011 underviste han i kordirektion ved Sommerseminariet af ”Sängerbund Südtirol” i Italien. Siden 2012 organiserer han mesterkurser for kordirektion og ensemblesang i eget regi. Fra oktober 2013 til juni 2015 underviste han i kor- og ensembleledelse ved Musikhochschule i Hannover, siden august 2015 står han for kordirektionsundervisningen ved Det Kongelige Danske Musikkonservatoriet. Fra sommeren 2015 vender han tilbage til Sydtirol som kunstnerisk leder af korlederseminariet, desuden underviser han i kurser og workshops både i Dansk Amatørmusiks regi.
Han blev støttet af ”Dan-Olof Stenlunds Stipendiefond” i 2003 og fik i samme år en første pris for hans korstykke ”Im Frühling” i kompositionskonkurrencen ”Friedrich Silcher”. I 2005 vandt han den tredje udgave af den internationale konkurrence for kordirigenter ”Mariele Ventre” i Bologna.
Han er dirigent og medstifter af kammerkoret ”con anima” på projektbasis i Tyskland, hvis koncerter får begejstrede presseanmeldelser: ”Med finfølet agogisk fornemmelse ledte Jan Scheerer sangerne gennem de emotionelle højder og dybder i musikken og lod ordene blive til en oplevelse gennem sin tæt til tekst knyttede interpretation. udtrykskraft såvel som en musikalsk intention, som gjorde sangene til en livfuld oplevelse.” / ”De erfarne korsangere overbeviste under ledelse af Jan Scheerer såvel med præcision og ekspressivitet som med en musikalsk intention, som gjorde sangene til en oplevelse. […] Et intensivt udtryk fik de opførte værker gennem en omhyggelig, afbalanceret stemmeføring.”

 

CV Jan Scheerer